Financiële informatie

Financiële informatie heeft betrekking op een zeer breed pakket van diensten. Deze term financiële informatie zou beperkt kunnen worden tot de informatie die relevant is voor een onderneming, zoals de interne en externe rapportages. In de interne rapportage staan ratio’s zoals de liquiditeit. Daarnaast zou je deze term zover kunnen laten reiken als accountantskantoren, administratiekantoren, incassobedrijven, banken of verzekeraars. Zoek je deze financiële informatie kijk dan eens op de startpagina financieel slimmestart.

 

Accountants

Er zijn twee soorten accountants in Nederland, dit zijn de accountant administratie consulent (AA) en de registeraccountant (RA). De accountants zijn onderworpen aan een gedragscode en daarnaast wordt er door de AFM toezicht gehouden op het handelen van de accountant. De bekendste accountantskantoren zijn de big-four, dit zijn PWC, EY, Deloitte en KPMG. Gevolgd door de nummer vijf BDO. In principe zijn dit de accountantskantoren die de hoogste kwaliteit leveren in hun dienstverlening.

 

Administratiekantoren

Niet ieder bedrijf vindt dat een accountant toegevoegde waarde levert, waardoor de keuze voor een administratiekantoor voor de hand ligt. De administratiekantoren hanteren aanzienlijk lagere tarieven en kunnen juist doordat een administratiekantoor kleiner is, de persoonlijk benadering toepassen. Een klant heeft immers behoefte om snel gerustgesteld te worden op moment dat er een blauwe envelop op de mat valt.

 

Banken en verzekeraars

De laatste groep die in dit artikel besproken worden zijn de banken en verzekeraars. De Nederlandse Bank en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) houden toezicht op de banken en verzekeraars. Desondanks heeft dit er niet toe geleidt dat de kredietcrisis van 2008 voorkomen kon worden. Er zijn te grote risico’s genomen door de bankiers en dit heeft negatieve impact gehad op de banken en verzekeraars maar ook op de algemene economische omstandigheden in Nederland. De regels en het toezicht is hierop aangescherpt en dit heeft ervoor gezorgd dat de banken aan strikte ratio’s moet voldoen volgens de Basel wetgeving. De verzekeraars dienen zich aan de Solvency II te houden.

 

De bovenstaande partijen kennen een ruim aanbod van financiële informatie zowel intern als naar de klant toe. Wil je meer informatie hierover bezoek dan de financiële informatie of 123webgids website.

 

financiële informatie

Een reactie plaatsen

Shares